Γ. Μουρούτης: «Ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ είναι ο κακός εαυτός της» | Politica

30 Μαΐου 2024
Γ. Μουρούτης: «Ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ είναι ο κακός εαυτός της» | Politica

Ως αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τον κακό της εαυτό, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Mουρούτης, στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα.

Για το διακύβευμα περί πολιτικής σταθερότητας που χρησιμοποιεί ο Πρωθυπουργός κι αν πείθει τους πολίτες, ο κ. Μουρούτης αναφέρει:  «Ορθώς βάζετε το θέμα του διακυβεύματος, αλλά δεν το έβαλε ο Πρωθυπουργός, το έβαλε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ότι είτε χάσει με μεγάλη διαφορά είτε είναι δεύτερος, είτε είναι τρίτος η πιάσει το 17%, σας θυμίζω ότι είχε πει πως είχε θέσει θέμα εκλογών και μάλιστα με Διεθνείς παρατηρητές.  Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός όφειλε να σηκώσει το γάντι και να πει ότι από τη στιγμή που και η  αντιπολίτευση θα αμφισβητήσει, την πολιτική δυνατότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεχίσει να κυβερνά αδιατάρακτα, οπότε τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, ως προς  το αποτέλεσμα των εκλογών. Επίσης, υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα. Ένα ζήτημα σταθερότητας, σε σχέση με το ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον στα σύνορα της Ευρώπης, για πρώτη φορά, υπάρχον απειλές εξωγενείς εξωτερικές. Επομένως, η Ευρώπη ως πυλώνας σταθερότητος στην περιοχή χρειάζεται σταθερότητα και στο εσωτερικό των χωρών της. Νομίζω ότι αυτοί οι 2 πυλώνες δίνουν την δυνατότητα στον πρωθυπουργό να βάλει το δίλημμα και να πει ότι προκειμένου αδιατάρακτα να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να έχουμε την δυνατότητα να είμαστε, πόλος σταθερότητας και στην Ευρώπη, δώστε μας την δυνατότητα να το κάνουμε.»

Για το γεγονός πως η εσωτερική ατζέντα έχει επισκιάσει την Ευρωπαϊκή, ο κ. Μουρούτης τόνισε πως: «Στενοχωριέμαι, έχετε δίκιο στεναχωριέμαι γιατί και εμείς ως υποψήφιοι βουλευτές προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να μας ακούσουν και να μας ακούσουν πάνω σε μία ατζέντα η οποία τους αφορά. Έχετε δίκιο ότι η συζήτηση αφορά κυρίως το εσωτερικό περιβάλλον και η αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο,  έχουν κυρίως επικριτικό λόγο και όχι κάποια θετική αντιπρόταση. Ως εκ τούτου εγώ θέλω να σας πω ότι οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες, γιατί αφορά την ζωή του κάθε πολίτη ξεχωριστά κι αφορούν και για τον ευρωστρατό και για τη μετανάστευση και για τη χρηματοδότηση και για την περιφερειακή ανάπτυξη και για το περιβάλλον τα οποία είναι τα αυτονόητα και τα μεγάλα. Και για τα εθνικά μας θέματα. Θέλω να πω λοιπόν ότι πέραν όλων αυτών των μεγάλων, οι εκλογές αφορούν και την καθημερινότητά μας στην πράξη. Δεν μιλάω για τους αγρότες μόνο, ούτε για τους για τα θέματα, τα τουριστικά που σας αφορούν εσάς, ιδιαίτερα .Το Κοινοβούλιο αποφασίζει τους νόμους που αφορούν τη ζωή μας, αλλά αυτό που θέλω να πω στους πολίτες είναι ότι πέρα και πάνω από τα κόμματα και τις ιδεολογίες ας επιλέξουν θετικά και ας πάνε να ψηφίσουν με βάση την καθημερινότητά μας και τη ζωή μας κι αυτά που πραγματικά μας αφορούν. Ας επιλέξουν τους  τους καλύτερους.»

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα προβλήματα της και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μουρούτης τόνισε πως: «Η νέα δημοκρατία είναι καταρχάς το κόμμα το οποίο έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη, όταν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν να είμαστε εκτός Ευρώπης, κράτησε τη χώρα την στην Ευρώπη και το 2015 και το 2012 προηγουμένως  είναι και η παράταξη που εγγυάται την πορεία της χώρας στην Ευρώπη κι είναι κι η μόνη παράταξη που  μπορεί να ασκεί και κριτική στην Ευρώπη. Η ζωή μας νομίζω ότι συνολικά έγινε καλύτερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πιστεύω πως δεν προσέφερε η Ευρώπη στη χώρα, όσο κι αν κάποιοι ασκούν κριτική σε αυτό.»

Για το δημογραφικό ανέφερε:  «Εγώ θεωρώ ως υποχρέωσή μου αν ο κόσμος μου δώσει τη δυνατότητα να πάω στην Ευρώπη, να θίξω το δημογραφικό. Και μιλάω για το δημογραφικό, γιατί, η Ευρώπη γερνάει και  πέραν της συνταξοδότησης πρέπει να είναι η δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να κάνουν οικογένεια στο σπίτι τους. Πρέπει να τους δίδει η πολιτεία τα εργαλεία, και για τη στέγαση και για τη σίτιση και γιατί τους χώρους εργασίας Η νέα δημοκρατία αυτή τη στιγμή έχει ένα προνόμιο αλλά και μια κατάρα ταυτόχρονα να έχει αυτό 41% που της δίνει πολιτική κυριάρχια αλλά και την υποχρέωση θα έλεγα να κυβερνάει όχι μόνο για τους δικούς της ψηφοφόρους, αλλά να απευθύνεται στο ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Άρα οι πολιτικές της δεν αφορούν μόνο το σκληρό της πυρήνα, αλλά αφορούν και τους ανθρώπους που όπως σας είπα δεν την ψήφισαν. Η ευθύνη που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι μεγάλη και πρέπει  συνεχίσει να εκπροσωπεί την εντολή την οποία πήρε με τον τρόπο που μπορεί να την εκπροσωπήσει.»

Για το κύμα αμφισβήτησης που δέχεται η κυβέρνηση ο κ. Μουρούτης σημειώνει πως: «Θα πρέπει να επαναφέρουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι είμαστε υπηρέτες του ελληνικού λαού και όχι το 40% να δίνει μια υπεροψία. Αντιλαμβάνομαι μια δυσαρέσκεια του κόσμου με όχημα την ακρίβεια, όμως δημοσκοπικά αυτό δεν αποτυπώνεται.  Άρα δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια μεγάλη δυσαρέσκεια. Εγώ θεωρώ πως αυτό που δημιουργεί κοινωνικές αναταράξεις και ιδιαίτερα αυτό που υπάρχει ως πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο κακός της εαυτός. Μπορεί να υπάρχει ακρίβεια, όμως γίνονται πράγματα. Προσπάθησε να αυξήσει το εισόδημα εξουδετερώνοντας τον πληθωρισμό, αφενός αφετέρου και με την επιστολή που έστειλε ο Πρωθυπουργός στην κ. Von Der Leyen, προσπαθεί να εξουδετερώσει την ασυδοσία των πολυεθνικών εταιρειών και των καρτέλ, ώστε κάποια στιγμή να μπει ένα φρένο στις πολυεθνικές εταιρείες. Νομίζω λοιπόν ότι προσπαθεί η κυβέρνηση να τιθασεύσει την ακρίβεια. Έχω την αίσθηση ότι είμαστε στην αντίστροφη πορεία  γιατί οι μεγάλοι δείκτες της οικονομίας πηγαίνουν καλά και οι καταθέσεις αυξάνονται και η ανάπτυξη είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και τα ομόλογά μας είναι πολύ χαμηλά. Νομίζω ότι η οικονομία πάει καλά κάνει αυτό που θέλει το χρόνο του, βρίσκεται  στην μικροοικονομία, δηλαδή στο νοικοκυριό του κάθε πολίτη ξεχωριστά.»

Για τους λόγους που ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού, ο κ. Μουρούτης επισημαίνει : «Εγώ έχω μια εμπειρία στο στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων. Εγώ είμαι άνθρωπος της αγοράς τα τελευταία 10 χρόνια επιχειρώ στον χώρο του βιβλίου με μια εταιρεία που έχω. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι αυτό που ξέρω να κάνω είναι να δουλεύω σκληρά, ξέρω καλά την αγορά. Αυτό που θα ήθελα να κάνω στην Ευρώπη είναι να ασχοληθώ και με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα»

Σχετικά Άρθρα