Γ.Μουρούτης: Η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή, αδιατάραχτη πορεία της χώρας | Athens Voice

30 Μαΐου 2024
Γ.Μουρούτης: Η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή, αδιατάραχτη πορεία της χώρας | Athens Voice

Ο εκδότης μιλά στην ATHENS VOICE για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές.

Ο Γιώργος Μουρούτης πήρε πριν από λίγους μήνες τη μεγάλη απόφαση να ζητήσει την ψήφο των πολιτών και να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία, στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Μετά από σχεδόν 10 χρόνια αποχής από την πολιτική και μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία στον χώρο του βιβλίου, δηλώνει έτοιμος να χρησιμοποιήσει την ευρωπαϊκή του εμπειρία, τις γνωριμίες και τις γνώσεις του για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να μετέχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αποφάσεις που θα επηρεάσουν στο μέλλον την καθημερινότητά μας.

Συναντιόμαστε στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας. Από το παράθυρο δίπλα του απλώνεται η πόλη. Κάθε τόσο ακούμε τον βηματισμό του Έλβις. Ο σκυλάκος, μασκότ του ορόφου, έρχεται για να πάρει τα χάδια του και ξαναφεύγει. «Έχω και εγώ έναν σκυλάκο. Είναι 14 ετών. Ο Έλβις είναι η αδυναμία μου και είμαι η δική του» μας λέει ο κ. Μουρούτης, και ο τετράποδος φίλος μας παίρνει ενεργό ρόλο στη φωτογράφιση.

«Η υποψηφιότητά μου ήρθε παρά το γεγονός ότι νόμιζα πως έχω αφήσει πίσω μου την πολιτική. Όμως, είμαι ένας πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Τα τελευταία 10 χρόνια επιχειρώ στον χώρο του βιβλίου, έχω εκδώσει τα βιβλία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που ήταν μια δικαστής σύμβολο για τα δικαιώματα, το “She Said”, το βιβλίο που κινητοποίησε τις γυναίκες στο κίνημα Me Too –ήταν η δημοσιογραφική έρευνα που οδήγησε στο εδώλιο τον Χάρβεϊ Γουάινστιν– και τα βιβλία των Ομπάμα. Αλλά και το βιβλίο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου – μιας επίσης εμβληματικής προσωπικότητας που ανέδειξε και θέματα ταμπού για τον χριστιανικό διάλογο, όπως για παράδειγμα του περιβάλλοντος».

Σχετικά Άρθρα