Γ.Μουρούτης: Οι Γερμανοί πίεζαν για συμφωνία με Σκόπια-Οι Αμερικανοί "άκουγαν" τις θέσεις μας | Parapolitika FM

10 Μαΐου 2024
Γ.Μουρούτης: Οι Γερμανοί πίεζαν για συμφωνία με Σκόπια-Οι Αμερικανοί

Στην συζήτησή μας ο διευθυντής του The President.gr και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ σχολιάζει τις εξελίξεις στην Συμφωνία των Πρεσπών μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης αλλά και νέας προέδρου στα Σκόπια τα οποία πλέον μπαίνουν σε ανοιχτή, επίσημη καθολική αφισβήτηση της εν λόγω συμφωνίας.

Ξεκαθαρίζει ότι όταν ο ίδιος ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αυτοί οι οποίοι πίεζαν για την επίτευξη συμφωνίας με τα Σκόπια δεν ήταν οι Αμερικανοί αλλά οι Γερμανοί, κάτι που εξάλλου είχε διαφανεί από τότε από την εμμονή της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και την πίεση που ασκούσε. Η διαφωνία και επίμονη άρνηση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν ένας από τους λόγους που είχε οδηγήσει στην υπονόμευση του και την ανατροπή του κυρίως με γερμανικό δάκτυλο. Σημειώνει ότι η συμφωνία αυτή δεν έγινε για να εξυπηρετήσει ούτε κατά ελάχιστον το ελληνικό εθνικό συμφέρον, αλλά φαίνεται ότι ήταν αποτέλεσμα πολιτικής συναλλαγής, με την υποχώρηση της τότε κυβέρνησης ΣυΡιζΑ με ανταλλάγματα την πολιτική στήριξη και την αποφυγή ορισμένων από τα σκληρά οικονομικά μέτρα τα οποία είχαν επιβληθεί, εν προκειμένω για τις συντέξεις.

Ενόψει των ευρωεκλογών, καθότι και ο ίδιος υποψήφιος ευρωβουλευτής, αναφέρει τα πεδία στα οποία μεταξύ άλλων θα πρέπει να δοθεί μάχη για την κατοχύρωση πολιτικών που θα ενισχύσουν τόσο στην Ευρώπη όσο και ειδικότερα και κυρίως την Ελλαδα.

Σχετικά Άρθρα