Ο Γ.Μουρούτης μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ακρίβεια | MEGA

22 Μαΐου 2024
Ο Γ.Μουρούτης μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ακρίβεια | MEGA

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης, μίλησε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" για τις ευρωεκλογές, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ακρίβεια.

«Πάντα λέγαμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία και ετεροβαρής, γιατί δώσαμε εθνότητα, όνομα και γλώσσα χωρίς να πάρουμε τίποτα. Βλέπουμε ότι αυτή η συμφωνία προκαλεί περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα θα έλυνε. Αυτή η κακή συμφωνία ήρθε η ώρα να αναδειχθούν οι ατέλειές της. Η συμφωνία είναι τόσο κακή που προβλέπει ακόμα και το ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Η ΝΔ είναι ένα σοβαρό κόμμα, και ο μόνος τρόπος που ορίζεται και συμβατικά για να βελτιωθεί αυτή η συμφωνία είναι να μην τηρείται από το ένα μέρος. Επειδή η συμφωνία δεν τηρείται από την πλευρά των Σκοπίων, η Ελλάδα παίρνει όπλα στη φαρέτρα της. Κυρώσεις δεν προβλέπονται στην συμφωνία. Υπάρχουν πολλά που δεν τηρούνται από την πλευρά των Σκοπίων, δεν έχουν αφαιρεθεί αγάλματα, δεν έχουν αλλάξει κάποια διαβατήρια, τα σχολικά βιβλία είναι τα ίσια. Τα προϊόντα δεν έχουν αλλάξει. Είναι ανοιχτά όλα για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων και της Αλβανίας», δήλωσε.


Αναφορικά με την ακρίβεια και την επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην Κομισιόν, ο κ. Μουρούτης σημείωσε πως, «Είδαμε ότι υπήρχε απάντηση από τους εκπρόσωπους της Κομισιόν. Είναι η πρώτη φορά που κεντροδεξιός πρωθυπουργός βάζει ζήτημα για τις πολυεθνικές. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν εταιρείες που πουλούν τα προϊόντα τους, με διαφορετική τιμή σε μία χώρα και διαφορετική σε άλλη. Υπάρχει ζήτημα με την ακρίβεια, δεν είναι μόνο εθνικό αλλά είναι και εθνικό. Ένα από τα θέματα που θέλω να θίξω στην Ευρώπη είναι και η κλιματική αλλαγή. Η αύξηση της τιμής του λαδιού οφείλεται στην κλιματική αλλαγή που μείωσε την παραγωγή και άρα αύξησε την ζήτηση. Είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα. Ο μηδενισμός του ΦΠΑ έχει συγκεκριμένο κόστος, 2,5 δισεκ. ευρώ το οποίο δεν μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ από πού θα τα βρει. Σκέφτεται κανείς ότι θα έχουμε την καλύτερη τουριστική χρονιά που σημαίνει έσοδα από κατανάλωση άρα και ΦΠΑ; Έχουν αυξηθεί οι μισθοί, υπάρχουν εργαλεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να την αντιμετωπίσει».

 

Σχετικά Άρθρα